Pukkaa sitä kuuluisaa keskiraskauden energisyyttä. Olen tällä viikolla puuhastellut jos jonkinmoista juttua, joihin en yleensä ottaen veny. Olen mm. pessyt jääkaapin sisustan, putsannut pyykkikoneen sitruunahapolla (no mies kyllä hoiti ällökkään nukkasiivilän), ripustellut jouluvaloja metritolkulla, tehnyt roikkumaan jääneitä ompelushommia, kuurannut Ukon matkarattaat ja pessyt sen pieneksi jääneitä kenkiä varastoon. Onhan se hyvä että tämäkin vaihe tuli koettua sillä huomenna alkaa jo loppuraskaus ja sen myötä energiapiikki kokenee lehmänhäntämäisen laskusuhdanteen.

Väsymyksestä puheen ollen, pystyn vieläkin nukkumaan puoliksi mahallani niin että toinen jalka on koukussa. En tiedä mihin Iksu silloin majoittautuu mutta ehkäpä se juuri yksiön lyttäystä protestoikin aamuyöstä. Muutenkin uni maittaa tosi hyvin. Satunnaisia aamuyön unettomuuksia (kai sitä nyt jää kuulostelemaan kun toinen riehuu mahassa ihan hulluna) lukuunottamatta, nukun yöni läpi eikä vessaankaan tarvitse nousta. Närästys ei ole vaivannut alkuviikkojen jälkeen. Kovat päänsäryt loppuivat kutakuinkin raskauden puoliväliin mennessä. Olo on kaiken kaikkiaan mainio.

Kihnausta aiheuttaa vain työpaikkani suhtautuminen tulevaan äitiyslomaan. Nyppiihän se tietenkin maksaa taas kolmelta kuukaudelta täyttä palkkaa mutta olisiko edes tapojen vuoksi ihan pikkuruinen onnittelu raskauden johdosta paikallaan..