Olen raskaana, en siis saa..

- Meikata enkä värjätä tukkaa
- Syödä sitä tätä enkä tuota
- Käyttää lääkkeitä
- Juoda kofeiini- tai alkoholipitoisia juomia
 

Olen raskaana ja oops..

Meikkaan melkein päivittäin ja värjäytän tukkaakin noin kerran kuussa.

Olen syönytkin ihan kaikkea, rajoituksista huolimatta. Näin en kuitenkaan aio toimia Euroopan ulkopuolella.

Lääkkeitähän joudun käyttämään, siitä ei pääse mihinkään.

Raskauteni alussa kuulin tutkimuksesta, jonka mukaan kofeiinin täysi välttäminen raskausaikana olisi järkevää. Tutkimuksessa oli löydetty selkeä yhteys keskenmenojen ja kofeiinin käytön välillä. En juuri kahvista välitä, joten kofeiinin poistaminen ruokavaliosta oli hyvin helppoa. Enemmän tuskaa tuotti colajuomien ja energiajuomien poisjättäminen mutta kun colakin alkoi maistui yhtäkkiä pahalle, ei ongelmaa ollutkaan. Nyt olen juonut silloin tällöin kupin kahvia tai lasin colaa.

Alkoholin kanssa olen tehnyt itselleni muutaman säännön jotka perustuvat omaan järkeilyyni. Molempia positiivisia raskaustestejä on meillä juhlistettu shampanjalla, ihan useammalla lasilla. Molemmat testit tehtiin 3+6 viikolla ja tässä vaiheessa verenkiertomme eivät olleet alkion kanssa vielä yhteydessä joten en katso aiheuttaneeni alkiolle mitään riskiä. Sen jälkeen olen pitänyt sääntönä, etten juo pisaraakaan ennen viikkoa 16 johon mennessä kaikki tärkeät elimet kehittyvät. Tuon pisteen jälkeen saatan juoda juhlissa onnittelumaljan tai juhlaruuan kanssa lasin punaviiniä. Saatan juoda tuon yhden annoksen juhlan luonteen tai lasin punaviiniä sen maun takia. Pidän huolen että juon annoksen niin hitaasti ettei se 'tunnu' missään. Kun esimerkiksi punaviiniä pidetään yleisesti lähes terveysjuomana, en voi käsittää sitä että se muuttuisi yhtäkkiä täysin myrkyksi raskausaikana. Tämän raskauden aikana olen nyt juonut yhden lasin punaviiniä, Ukon odotuksen aikana join muistaakseni yhteensä neljä annosta joko kuohuviiniä tai punaviiniä.

No mitähän tästä holtittomasta sääntöjen rikkomisesta nyt sitten seuraa? Syntyy varmaankin toinenkin, jolla on tällainen pahanlaatuinen virnuiivarisyndrooma

Mahassa voidaan hyvin. Vielä pari viikkoa sitten kuvittelin tämän tapauksen olevan rauhallisempi. Päivän mittaan mahassa saattoi olla todella hiljaista ja vasta illalla tuntua liikkeitä mutta nyt joko Iksu on sen verran vahvistunut, että tunnen liikkeitä paremmin tai sitten kaveri on vain vilkastunut. Mahassa käy sellainen meuhka että eipä tarvitse miettiä Iksunkaan suhteen että ollaanko siellä hengissä. Tunnetta voisi lähinnä kuvata niin, että mahassa kimpoilee raketti seinästä toiseen. Olisi mielenkiintoista nähdä mitä Iksu oikein puuhaa. Valmistautuu kuviokelluntauraa varten?