Yksi häröimpiä raskausoireita, jonka olen saanut kokea, on poskiparran kasvu. Mulla on pitkät pulisongit kuin Roope Ankalla konsanaan. Moni mies olisi näistä reisiharjoista perin kateellinen sillä ei tässä tosiaan mistään hentoisesta pikku poskinukasta puhuta. Ja tämä 'oire' on nyt päällä jo toista kertaa.

Ehkä nolointa on myöntää, että Ukkoa odottaessani, saatoin epähuomiossa pyöritellä näitä poskikarvoja sormillani sellaisiksi kierteiksi jotain duunijuttua koneen ääressä ajatellessani. Ihan siis siellä ihmisten ilmoilla. Sitten ne kierteet saattoivat jäädä törröttämään pystyyn siihen poskeen. En edes halua tietää sainko jonkin uuden lempinimen varaston pojilta siinä vaiheessa.

Miksen sitten tehnyt niille jotain?

En tiedä. Pelkäsin varmaan että jos niihin koskee, ne palaavat takaisin vielä pitempinä ja mahtavampina, kuten joku supersankari piirretyissä. Mies jopa ehdotteli partakoneen käyttöä. Ihan oikeasti. Siitähän karvasto olisi varmasti villiintynyt ihan täysillä ja kasvanut takaisin mustana ja paksumpana. Mullehan olisi tullut sänki! En uskaltanut ottaa sitä riskiä. Enkä myöskään sitä, että partakoneen käyttöni olisi joskus lipsahtanut esiin jossain. Eiköhän ongelma korjaudu sitten itsekseen, kun Ukko on syntynyt, ajattelin -ja jatkoin kierrepartani kasvattelua.

Kun Ukko oli kolme kuukautta vanha, heilui partani leppeässä kesätuulessa täysin voimissaan. Ei se mihinkään tippunut synnytyshetkellä. Päästä lähti tukkaa imetyksen tahdissa mutta poskikarvat rehottivat tiukasti paikoillaan. Imivät varmaan kaikki syömäni vitamiinit ja kiilsivät elinvoimaisina. Tässä vaiheessa mies sai tarpeekseen ja -get this- teki rynnäkön kohti skeggeäni kylmävahaliuskojen kanssa. Muutama poskiliimaus, pari kunnon ulvaisua ja partani oli enää rouhea muisto harrikkavuosiltani. Olisitte nähneet ne vahaliuskat, oli kuin itse jeti olisi käynyt niillä pyörimässä.

Niin, partani oli silloin kertalaakista historiaa sillä ei se kasvanut siitä enää uudestaan.

Kunnes nyt taas.

Jospa tällä kertaa uskaltaisi käyttää niitä vahaliuskoja jo tässä vaiheessa. Ennen kuin toisenlaiset karvaongelmat nousevat taas pintaan.