Uskaltaisikohan tässä ääneen kertoa, että meillä on nukuttu viimeiset kolme viikkoa todella hyvin. (Nyt varmaan jinxasin tämän ja seuraavat ainakin kolme viikkoa ovat suoraan rallitallilta). Ukko on aina tähän kolmeen viime viikkoon asti tomerasti vaatinut yötissiä. Huutanut kuin hyeena jos olen yrittänyt muita rauhoituskeinoja. Repinyt paitaa ja esittänyt janoon nääntyvää lerppakyttyräistä kamelia. Heinäkuun aikana päästiin sentään sopuun yhdestä ainoasta kerrasta, vaikka yö olisikin muuten risainen flunssan tms. takia. Käännekohta tapahtui kolme viikkoa sitten kun Ukko oli mummolassa yökylässä. Tämän yön jälkeen hän ei enää vaatinut tissiä vaan rauhoittelu onnistui silittelemällä. Ja siitä eteenpäin yöt vain paranivat niin että useimmiten tuo koisaa omassa sängyssään aamuun asti täysin rauhassa. Jo oli aikakin, sanoisin näin Ukon 1v 4 kk iässä. Aiemminkin olisi varmaan voinut olla antamatta sitä yötissiä mutta toisaalta nyt Ukko tuntui olevan selkeästi valmis itse luopumaan tästä tavasta. Keskeytyksetön yöuni on kiva asia, täytyy sanoa.

Mies ei tästä juhlasta tosin oli päässyt suuremmin nauttimaan. Hänellä todettiin koko käsivarren puutumisen syyksi hermopinne joka oireilee niin pahasti, että se vie yöunet. Toivon mukaan hän pääsee leikkaukseen jo ensi viikolla niin saadaan mies kuntoon.

Mä olen viettänyt hetken jos toisenkin netissä turvaistuimia etsiessä. Nyt on nimittäin aika siirtää Ukko vauvojen kaukalosta isompien poikien istuimeen. Olen lukenut autoliiton ja tämän kattojärjestön adacin sivuja kuin nunna raamattua ja etsinyt soveltuvaa jakkaraa. Mä en ollut tajunnutkaan että vauvakaukalon ja isompien lasten istuimen välillä on ns. välimalli, sellainen 18 kiloon asti yltävä. Tämän luvataan menevän kolmeen-neljään ikävuoteen saakka. Siis painaako sen ikäinen muka noin vähän? Jotenkin vaikea uskoa sillä alkuviikosta meillä kävi kylässä puolitoistavuotias poika joka painaa jo 15 kg. Eikä ole mitenkään pulska tapaus. Tuntuu että välimalli-istuin on vähän lyhytaikainen rahanhaasku. Toinen ylläri mulle oli se, etteivät selkä menosuuntaan asennettavat istuimet mahdu kuin todella isoihin autoihin. Mä olin ehdottomasti sellaisen istuimen kannalla kunnes faktana totesimme ettei normifarmariin istuin mahdu edes etupenkin ollessa äärietuasennossa. Saati sitten mun kauppakassiin. Tuttavia haastatellessa paljastui myös että yksi ongelma useammankin taaperon kohdalla on se, että turvavöistä kiemurrellaan irti. Näinpä tällaisen livenäkin, kesti noin puoli sekuntia. Miten estää irtikiemurtelua?

Näitä asioita pyöritellen löysin yhden varteenotettavan istuimen joka käy istuimeksi heti kaukalosta siirryttäessä ilman välimallia, jossa turvavöiden paikalla on tuohon 18 kg saakka turvapalkki ja se on saanut hyvät arvosanat törmäystesteissä. Lisäksi sen luvataan olevan kevyt, helppo siirtää ja puhdistaa. Nyt pitänee vaan kaydä testaamassa Ukon kanssa että mitä hän tuosta palkista tuumaa, se kun kuulemma joitain lapsia saattaa ahdistaa.

1251018240_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva täältä