Viime kesänä, Ukon ollessa noin kolmikuinen, anoppi kiikutti meille ison laatikollisen vaippoja. Oli ollut matkalla jossain päin Suomea, jossa oli tämän merkin tehtaanmyymälä ja josta anoppi oli siis ostanut ison erän kakkoslaatuisia vaippoja halvalla. No kyllähän meille vaipat kelpasivat. Paitsi kun huomasimme että niiden koko oli jotain tosi paljon isompaa kuin piskuinen vauvamme. Ne olivat niin isoja, että niitä on käytetty tänä kesänä ja vieläkin ne ovat olleet aika reiluja. Ne muuttuvat kosteuden vaikutuksesta jähmeäksi kuin pahvi. Pintakin tuntuu kostealta ihoa vasten. Liian suuresta koosta, tai kakkoslaatuisuudesta johtuen ne myös falskaavat nukkuessa, joten niihin on lähinnä kalasteltu aamukakka ja muuten käytetty suosikkimerkin vaippoja.

No, vuosi sinne tai tänne, tuollahan ne mahtuivat kaapissa odottelemaan.

Puolisen vuotta sitten, Ukon ollessa noin kahdeksankiloinen, saapui uusi vaippalähetys. Anoppi innokkaana kirpparikävijänä oli löytänyt sieltä pari pakettia vaippoja. Ihan ykköslaatuisia. Halvalla. Kehuskeli tullessaan että nyt oli syynännyt tarkkaan että ovat just Ukon kokoisia. Kiittelin ja tutkin paketteja vasta anopin poistuttua. Olivat kokoa 12-20 kg. Ja taas jotain pahvivaippoja.

Tuolla ne odottelevat. Saas nähdä milloin Ukko yltää tuohon kokoon.

Ei siinä vielä kaikki. Tänään tapahtui innokkaan vaipanbongaajan vaippahistorian huipennus. Anoppi paukkasi taas kylään roikottaen innokkaana jotakin käsipuolessaan. Vaippakassi. Kirpparilta juu juu. Halvalla, tottakai. Esitteli kassia ja sanoi että oli löytänyt Ukolle housuvaippoja, että näitä voisi varmaan pikku hiljaa alkaa kokeilemaan. Kiittelin taas vuolaasti ja melkein jo mietin etukäteen paikkaa kaapistani minne nyssäkkä vuodeksi sijoitetaan. Tutustuin pakettiin vasta anopin lähdettyä, ihan vain varmuuden vuoksi. Ihmettelin, kun merkintää minkä kiloiselle lapselle vaipat olivat tarkoitettu, ei löytynyt ollenkaan. Kunnes löysin tekstin 'inkontinenssivaippa aikuisille'. Extra imukyky, sopii vyötärönympäryksille 80-120 cm.

Toivon mukaan Ukko oppii tuohon kokoon mennessä kuivaksi. Tai no jos ei, niin ainakin meillä on sitten vaippoja valmiina.

1249926359_img-d41d8cd98f00b204e9800998e