Viikon päästä tiistaina Ukko täyttää puoli vuotta ja on aika aloittaa kiinteät ruuat. Kyselin viime neuvolassa että mites ne sitten noin niin kuin ihan käytännössä aloitetaan. Sain vastauksen sopivista muonista (kasvikset, marjat) ja neuvon että ekana päivänä antaisin 2 teelusikallista, seuraavana 4 jne. Ohjeet loppuivat määrissä kahdeksaan teelusikalliseen. Ja että liha tulisi nopeasti, jo kahden viikon päästä kuvioihin, jotta Ukko alkaa saada riittävästi proteiinia.

Muonaa annetaan vissiin yhtä laatua kerrallaan mut mites ruokailukertojen lisäys? Vai mennäänkö tolla yhdellä ruokailukerralla vakaasti kohti ämpärillistä? Ja viljoja ei kait anneta heti eikä maitotuotteita?

Näähän olis voinu kysyä siellä neuvolassa mutta jotenkin kummasti jäi kysymättä. Kait mä ajattelin että kiinteiden aloittamiseen on vielä niin pitkä aika, ettei tieto oo niin päivän päälle. Nyt kalenteri sit yhtäkkiä hyppiikin silmille. Anoppi on onneksi vääntänyt jo omenasosetta ja molemmat mummot poimineet vadelmia ja mustikoita pakkaseen. Itse ajattelin tursotella kotipolttoista porkkanasosetta jääpalamuotteihin valmiiksi. On sit jo jotain valmiina. Luomua ja omin kätösin väännettyä. Hikeä, kyyneleitä ja sormenpalasia mausteena. Ensi-innostusta. Seuraavaksi sitä varmaan mennään nöyränä purkkihyllyille ja piilotellaan lasitönikät vessapaperin alle piiloon.