Se alkoi jo raskausaikana. Jatkuu edelleen. Ei päivää tai säätä ilman sitä. Sitä tursuaa joka paikasta.

Hormonihikeä.

Koko ajan on kuuma vaikka kulkisi pelkissä kalsareissa (omissa). Hikeä puskee päänahasta (päänahkahiki=pähi), otsalta (ohi), kulmakarvoista (kuhi) ja ylähuulen päältä (yhi). Puhumattakaan muista vartalohiksoista. Niskahiki (nihi), on aina vieraana, jos ei köytä niitä muutamia karvoja, jotka ovat vielä sulkasadon tyrskyissä jäljellä, mummokammalla takaraivolle. Selkähiki (sehi), kyllä kyllä. Tissihiki (tihi) tell me about it. Voe mahoton. Nää maitolotkottimet ovat niin hyvää pataa maan vetovoiman kanssa että tarvis varmaan tehdä velkakirja Ukon kanssa sen vaippavarastoihin jos sen kaiken hien haluaisi imeyttää pois. Ainoa asento, jossa voisin kuvitella tihin olevan vähissä, olisi käsinseisonta. Sitä ei ole tullut harrastettua. Ja sitä paitsi tuossa asennossa leilit mossahtaisivat suoraan kurkulle, jolloin saisimme aikaan kaulahien (kahi) tai kurkkuhien (kuhi).

Siirtykäämme alemmaksi. Nahi. No napahiki napahiki, on sitäkin tarjolla. Sitä ei kylläkään ollut raskaana ollessani tyrkyllä sillä erityisen syvä napani tuli tasoihin vatsanahan kanssa ja näin ensimmäistä kertaa eläissäni tuon pohjattoman kraaterit syöverit. Oi sitä aikaa kun napani oli hyvin ilmastoitu. Nyt se keräilee hikeä kuin suppilovahvero sadetta.

Perinteiset pehin ja pihin voi varmaan ohittaa ihan sillä että niitäkin saattaa olla. Miehillä pihin tilalla on tietty pahi. Vielä alempaa löytyy polvitaivehiki (pohi) ja (jahi) jalkahiki.

Kantoliinalla kannettaessa pieni nahkapatteri mahan kohdalla tuo siihenkin märän läntin, (mahi).

Näitä lyhenteitä voisi kätevästi käyttää esimerkiksi miehelle hänen soittaessaan päivällä töistä, että miten on sujunut. Voisi ilmoittaa että on ollut pähi, ohi, kuhi, yhi, sehi ja tihi. Pehi ja pihi loistavat nyt juuri poissaolollaan sillä olen ollut pikkuisen tuhma ja kuljeskellut nakkena ympäriinsä. Kohta laitan kuitenkin jotakin riepua niskaan ja kaverukset pehi ja pihi saapunevat hetimmiten kylään. Tihin sain hetkeksi pois olemalla sillassa ja tekemällä kärrynpyöriä. Aktiviteetti johti kuitenkin ojasta allikkoon sillä ylenmääräinen urheilu tuotti kasan muita hiksoja. Mutta että ei hätää, laitan ilmalämpöpumpun päälle ja tuulettelen sen alla pahimmat purot kuiviksi.

Tiedä sitä sitten että olisiko tällainen raportointi juuri sitä, mitä mies halusi soitollaan saavuttaa.