Mama ja perhe vaikuttivat koko alkuviikon Suomen Turussa. Mies oli siellä työmatkalla ja mama lyöttäytyi Ukon kanssa följyyn. Mikäs tässä on äitiyslomalla lähtiessä vaikka keskellä viikkoa, oi tätä vapautta! Meillä oli Ukolle kaikenlaista kärreistä kuolaliinaan matkassa ja kun matkamme tukikohta oli ydinkeskustan hampurilaispörssissä, oli kärryillä liikkuminen enemmän kuin mukavaa ja helppoa. Mama kolusi kaikki keskustan putiikit Ukon koisatessa kyydissä.

Mutta eräs asia hieman huolestuttaa. Ovatko maman shoppaustaidot aivan kadoksissa? Mukaan tarttui nimittäin vain yksi paita ja Ukolle sukat. Onko äitiysloma kenties ruostuttanut tuon arvokkaan ominaisuuden? Tai ehkäpä shoppausasento ei vain onnistu ihan täysin kärryjen kanssa. Tiedättehän tuon asennon? Polvien kuuluu olla hieman koukussa jotta äkkinäiset käännökset kiinnostavan löydön luo eivät turhaan rasita polviniveliä ja kierukoita. Pää tekee keveitä pyyhkäisyjä vasemmalta oikealle ja takaisin, eli skannaa laajemmalta alueelta kuin mihin suoraan katsottuna näkökenttä antaisi mahdollisuudet. Kädet roikkuvat sivulla hieman koukistettuina, ns. valmiusasennossa jotta mahdollisen alennuslöydön salamannopea nappaaminen onnistuu. Tällä tavoin käyröttäen mukaan yleensä tarttuu vaate jos toinenkin. Ja kun tarkkaan miettii niin eipä tosiaan tuon asennon hallinta onnistu rattaita työnnellessä. Eli siinä syy.

Tuo ongelma selvitetty. Mutta on toinenkin. Hansa-kauppakeskuksen piilossa olevat lastenhoitohuoneet. Onko niitä siellä? En nähnyt ainuttakaan ja kun Ukon kielenkannat kirpoavat täyteen virteen aina suhteellisen yllättäen, ja heti nollasta sataan, oli mamalla selkä hiestä märkänä joka kerta kun ravuutin kuin aroporo täpöllä takaisin hotellille ruokintapuuhiin. Eipä silti, ruuan jälkeen ollaan hereillä hyväntuulisesti harffaillen (=verbi harf harf -ääntelyistä), mikäli seurustelijoita ja katseltavaa löytyy (ihminen, hymyilevän naaman kuva yms.), mutta ei sitä yksin kärrynpohjalla viihdytä, ehei. Eli huudoksi meno olisi kait yltynyt kuitenkin vaikka lastenhoitohuone silmiin olisi pistänytkin.  Pelkkä vaunujen katon kurkistusluukkuun liimailtu naamankuva ei Ukolle riitä vaan aktiviteettiä on saatava enemmän ennen kuin väsymyshuudon kautta voidaan taas nukkua seuraavaan näläntunteeseen. Eikä kanniskelu kauppakeskuksessakaan ollut mieleen. Se siitä ongelmasta.

No vielä kolmas. Miksi hotellihuoneissa on edelleen tarjolla muovinen suihkumyssy? Eikö sellainen ole joku muinaisjäänne ajalta kun kampaus laitettiin kerran viikossa tanaan? Vai käyttääkö joku ihan oikeasti sellaista? Mä ainakin lutraan suihkussa sen verran aikaa että vaikken tukkaa pesisikään, hiostuisi päänahka kuumuudesta ja hengittämättömyydestä niin kovasti ettei myssy kerta kaikkiaan toimisi. Tämä ongelma jää vielä avoimeksi.

Ukkokin yritti jeesata mutta ei hänkään sen kummemmin asiaa osannut valaista.

1636177.jpg