Olemme laajentaneet elinpiiriämme. Se käsittää nyt myös keskustan. Sinne on meiltä muutama kilometri matkaa niin että otimme tietoisen uhkiksen lähtemällä liikenteeseen kärryillä. Yksi imetys olisi hoidettava matkalla jossakin sillä reissuun menisi aikaa sen verran reilusti.

Kärrit esiin ja tulta päin!
Syönti kotona ja ei kun ratsaille!

Matkaan meni 45 minuuttia kävellä jolkutellen kevätsäässä. Ekaksi pitää muistaa käydä optikkoliikkeessä ostamassa mamalle piilolasinesteitä. Ne ovat lirua vaille loppu niin että ensin sinne ettei vaan unohdu.

Onpa raskas ovi, saa kiskoa oikein tosissaan varsinkin kun on kärrit toisessä kädessä. Pidän toisella kädellä ovea auki ja yritän toisella suunnata kärryjä kynnyksen yli. Ei ole helppoa! Saan isot rattaat joten kuten reuhdottua kynnyksen yli tuulikaappiin. Takana ovi läimähtää kiinni. Mahdun onneksi Veetusbiilin kanssa juuri ja juuri tuulikaappiin ettei sentään väliin jäädä. Työnnän sisempää ovea. Sepä ei liikahdakaan. Koska se aukeaa vetämällä. Ovi ei mahdu aukeamaan kuin 5 cm sillä olemme jumissa kaapissa kahden oven välissä emmekä mahdu liikkumaan kumpaankaan suuntaan. En mahdu edes takaisin rattaiden taakse niin että pääsisin ulos moisesta ansasta. Saan tuosta viiden sentin raosta sentään huudettua sisälle liikkeeseen mielipiteeni ovien käytännöllisyydestä...tana. Sitten jo onneksi liikkeestä tullaan auttamaan mamaa ahdingossa. Saan nesteet ostettua ja myyjä katsoo parhaaksi tulla auttamaan ovien kanssa. Saamme lähdettyä kunniallisesti paikalta.

Suuntaamme kauppakeskukseen. Sieltä olen bongannut jo aiemmin oven jossa on lastenhoitohuoneen symboli. Pyörin kaupoissa suorastaan kiihkon vallassa sillä niin paljon kaikkea keväistä on saapunut liikkeisiin. Mikä vapauden tunne! Olen täällä vauvan kanssa valmistautuneena pätevällä imetyssuunnitelmalla! Tissejä ei tarvitse heilutella kenenkään nokan edessä!

Kun kello alkaa lähestyä parin tunnin rajaa edellisestä syötöstä, siirryn hoitohuoneen lähellä oleviin kauppoihin kärkkymään imetyssession alkusoitantaa. Ja kuin tilattuna, alkaa ipistelyä kuulumaan kärreistä kuten pitikin. Suuntaan innosta punakkana hoitohuoneen ovea kohti. Sisään komeroon ja Veetukselle tissi kitaan. Perheen pienin ei ehdi edes huutaa koska olen niin säpäkkä. Maitotankkaus uppoaa mukisematta ja Veetus takaisin kärryyn johon hän vauhdista ilmeisesti sokaistuneena heti simahtaakin takaisin unten maille. Mama jatkamaan shoppailua. Kiertelen vielä jonkun aikaa ja päätän sitten lähteä kotimatkalle. Mieleeni tulee yhtäkkiä että mihinkäs laitoinkaan ne piilarinesteet. En muista ollenkaan laittaneeni niitä mihinkään kärryjen taskuun. Pengon kaikki taskut ja alakorin ja en tosiaan löydä niitä mistään. Jäivätkö ne pirulaiset sinne vankilamaiseen optikkoliikkeeseen?

Ei kun takaisin sinne. Vahingosta viisastuneena päätän jättää kärryt siksi hetkeksi ulos etten jää taas sätkimään siihen pirun oviaukkoon. Menen sisälle ja saan sinne jättämäni nyssäkän. Olen sisällä ehkä 30 sekuntia. Kun tulen takaisin, kuuluu kärryistä prii prii prii! Veetus on herännyt ja ilmeisesti nälkäinen. Miten se voi olla? Eihän syönnistä ole vielä kulunut paljoakaan aikaa. Mihin tästä nyt voi mennä, ei tässä mitään imetyspaikkoja ole lähellä. Nopeaa laukkaa takaisin kohti kauppakeskusta ja samaa hoitohuonetta. Ihmiset tuijottavat minua kuin pahaa äitipuolta koska huudatanhan pientä vauvaa vaunuissa ihan vaan silkkaa pahuuttani. Takaisin hoitohuoneeseen jonka ovessa on muuten palautusjousi. Miksiköhän? Jotta ovi löisi sisälle menevää äippää hanuriin ja muistuttaisi sen koosta? Tissiä taas esiin ja sordiinoksi Veetukselle. Ihana hiljaisuus. En olekaan huono paha ruokaa pihtaava äiti. Ainakaan enää.

Uusi yritys kotimatkalle, nyt ilman optikkoliikkeessä poikkeamista. Ehkäpä Veetus pelkäsi niitä ovia sillä loppujen lopuksi syönti oli aika minimaalinen. Oikeastaan voitaisiin jopa puhua lohtutissistä. Tai jospa Veetus miehenä alkaa vaan ilmaisemaan mielipiteensä liian pitkistä shoppausreissuista jo varhaisessa vaiheessa.

Kun päästään kotiin niin olohuoneen seinällä oleva taulu kirvoittaa hymyn väsyneen pikkumatkalaisen huulille. Taulussa on alaston nainen. Veetus on ilmeisen mies.