Hei äidin pikku Veetus. Ollaan oltu pitkä matka tiiviisti kimpassa ja nyt on enää kolmisenkymmentä tuntia siihen kun nähdään. Äiti ja isi ovat sinut kyllä nähneet monen monituista kertaa ultrassa ja olleet joka kerta iloisia siitä että olet vaikuttanut niin pirteältä pikku vesseliltä. Lääkäritkin ovat useasti sanoneet kuinka vilkas olet. Oletkohan vilkas myös äidin mahan ulkopuolella? Isiä hieman pelottaa että olet turhankin. Itsepäinen taidat ainakin olla; jos olet päättänyt ettet aio herätä uniltasi ja reagoida äidin tönimisiin, et myöskään tee sitä. Paitsi että nyt ihan viime aikoina äitipä keksi että kun sinua kutittelee jalkapohjasta niin taidat kutista sen verran että siirrät pikku varpaasi nopeasti eri paikkaan äidin vasemmassa kyljessä. Siitä äiti on tiennyt että kaikki on sinulla hyvin. Olet myös selvästi kaivannut taputteluja pikku pyllyllesi; äiti on täällä sairaalassa huomannut että sykkeesi nousee kun aiot työntää peppusi äidin kylkeen siliteltäväksi. Syke nousee vielä entisestään kun silitän ja taputan sinua. Vauhtia otat jaloillasi jotka alkavatkin olemaan aika voimakkaat jo tässä vaiheessa. Äidin koko masu menee ihan neliskanttiseksi kun oikein työnnät voimiesi takaa. Isi on sinusta ylpeä kun olet noin vahva.

Sinua odotetaan täällä niin kovin monen ihmisen voimin. Äiti ja isi tietysti eniten, mutta myös mummu ja vaari, mummo, setä ja eno ovat ihan haltioissaan odotelleet sinun saapumistasi. Kaikki haluavat kilvan halitella ja pitää sinua hyvänä.

Isi on tänään juuri yhdessä vaarin kanssa laittanut sinua varten uuden pesualtaan hoitopöydän lähelle. Valitettavasti pyllyäsi joudutaan pesemään siinä, vaikka äidillä onkin tunne ettet välttämättä siitä niin pidäkään. Välimatka hoitopöydältä altaalle on juuri sen verran että ehdit kyllä varmasti ihan hyvin ruiskauttaa pikku pissat kaaressa ädin päälle vaikka äiti kuinka pitäisi kiirettä. Mutta yritä olla tähtäämättä Rämpsään ja Pärkkiin, jooko? Luulen että välinne pysyvät parempina jos et ruiskaise niiden päälle. Äidin ja isin täytyy muutenkin vähän vahtia etteivät kisut ihan turhan tuttavallisiksi käy sinua kohtaan vaikka varmasti lämmin ja pehmoinen olemuksesi heitäkin houkuttaa.

Viihdytköhän muumilakanoissa jotka eno sinulle osti jo viime joululahjaksi? Äiti on ne sinulle laittanut valmiiksi odottelemaan uniasi. Vaatteitakin sinulle on kaapillinen; tästä ovat äidin lisäksi huolehtineet kiitettävällä tavalla molemmat isoäidit. Isi ja vaari taas suunnittelevat ottavansa sinut heti autotalliin mukaan autohommiin jotta pääset mukaan miesten juttuihin. Äidin täytyy varmaan laittaa sinut turvakaukaloon ja pukea kunnolla päälle että sinun on hyvä kuikuilla mitä siellä tapahtuu. Äiti taas suunnittelee kovasti keväisiä kärrylenkkejä kanssasi jotta äidin masu palautuu takaisin siitä mihin se on venynyt sinun majanasi. Saadaan molemmat raitista ilmaa ja äiti liikuntaa.

Paljon on aikaa mennyt viime kesästä jolloin äiti ja isi saivat tietää että sinä olet meille tulossa keväällä. Onneksi matka tähän pisteeseen on mennyt kuitenkin hyvin. Olet ollut hyvässä hoivassa täällä sairaalassa jo ennen syntymääsi. Monet ihmiset ovat pitäneet huolta että sinulla olisi mahdollisimman hyvät oltavat. Valitettavasti joudumme ottamaan sinut ulos pesästäsi hieman aiemmin kuin olisit itse ollut valmis tulemaan mutta tämä tehdään ihan sinun takiasi kuitenkin. Kyllä sinut täälläkin pidetään lämpimänä ja tyytyväisenä, älä huoli.

Pian nähdään, pikku kulta. Äiti ja isi rakastavat sinua.

P.S. Annathan äidin ja isin nukkua silloin tällöin. Tai edes joskus, jooko.

(Tämän päivän sappihappoarvo 145)