Sappihappoarvojen kanssa ollaan elelty aikamoista vuoristorataa. Lukemat jatkoivat kohoamistaan arvoon 51 jonka jälkeen lääkkeet lopulta alkoivat tepsiä ja seuraava arvo oli vihdoin alempi, 45. Tämän turvin pääsin eilen yhdeksi päiväksi kovasti kaivatulle päivälomalle kotiin niin että aamulla varmistettiin vauvan hyvinvointi sydänäänikäyrällä ja alkuillasta se otettiin heti uudestaan saavuttuani takaisin sairaalaan. Kaikki näytti olevan kunnossa ja uumoilinkin jo tämän aamun verikokeeen tuloksia edelleen pienemmiksi. Haaveilin että pääsisin kotiin ja kävisin täällä kontrolleissa loppuajan ennen käynnistystä. Laittelin kuitenkin vauvan sängyn kuntoon kotona jotta kaikki on valmista pienen tulla.

Tänään aamupäivällä verikokeen tulokset saapuivat ja löivät pommin; sappihappoarvo 92.

Lääkäri kävi luonani ja sanoi että nyt ollaan siinä tilanteessa että synnytystä lähdetään käynnistämään huomenna aamulla. Mulle oltiin kuitenkin luvattu tarkistaa istukan tilanne vielä ennen kotiinlähtöä/synnytystä joten menimme ultrahuoneeseen. No sepä on kuitenkin, tämän päivän tiedon mukaan, joko muutaman millin kohdunsuun päällä tai sitten aivan marginaalinen, eli ihan siinä kohdunsuun reunalla. Se on niin hilkulla että ei voida ottaa riskiä alatiesynnytyksen kanssa. Uskoisin että tämä on nyt se viimeinen tieto jonka mukaan mennään.

Huomenna Veetuksen keuhkojen kypsyys testataan lapsivesipunktiolla ja mikäli keuhkot osoittautuvat kypsiksi, synnytän sektiolla keskiviikkona 2.4.2008.

Itkettää. Pelottaa. Jännittää.