Sairaalassa ollaan edelleen. Maksa-arvot ovat lähteneet lääkityksen kanssa hyvään laskuun mutta ovat edelleen niin korkeat ettei mua uskalleta kotiuttaa. Lisäksi lääkäreitä mietityttää mun kutiamattomuus. Jos tämä olisi hepatogestoosia, mua pitäisi raavituttaa. Mut kun ei. Maksa-arvotkin silloin nousivat yhtäkkiä niin epäilyttävän rajusti, ettei se ole ihan tyypillistä tuolle diagnoosille. Siksipä verikokeita otettiin tänä aamunakin ihan urakalla koska ei voida olla ihan varmoja mikä mua vaivaa. Saattaahan olla että maksassa onkin jokin muu häikkä. Huomenna ehkä ollaan viisaampia kun otetaan taas uusia kokeita.

Meiltähän peruttiin taannoisen sektiopäätöksen vuoksi ryhmätutustuminen synnytysosastoon. Nyt aikaa yritettiin varata uudestaan koska tämän hetkisen tiedon pohjalta synnytän alakautta. Ajat ovat kuitenkin niin varattuja ettei vapaata ole ennen Veetuksen laskettua aikaa. Avauduin harmissani siitä täällä kätilölle ja kuinka ollakaan, nämä ihanat ihmiset täällä järjestivät mulle ja miehelle yksityiskierroksen synnytysosastolle.

Saimme oppaaksemme kokeneen kätilön joka kierrätti meitä tutustumassa synnytyssaleihin, isien huoneeseen ja muihin keskeisiin tiloihin. Osastolla oli hyvin rauhallinen tunnelma vaikka päivä oli ollut kovin kiireinen. Saimme kurkata ovelta vastasyntyneiden valvontahuoneeseen jossa pikku kääkylöitä oli valvovien silmien alla hoidossa elämänsä ensi hetkillä. Pieniä ensikarjaisujakin kuulimme kierroksen aikana. Kätilö kertoi aivan ihanasti syntymän ihmeestä ja siitä kumpuavista tunteista, sekä isän että äidin kannalta. Jopa niin kauniisti että mulla nousivat ihan kyyneleet silmiin moneen otteeseen. Hän osasi kertoa ihmeellisellä tavalla sekä realistisen että pehmeän turvallisen kuuloisen kuvauksen tuntemuksista ja reaktioista joita synnytyksen hetkellä saatamme kohdata. Valmisteli isää siihen miten ehkä käyttäydyn ja että saatan joinakin hetkinä kieltää täysin koskemisen itseeni. Valoi luottamuksen siihen että henkilökunta valvoo kyllä että kaikki menee hyvin.

Meidän tehtävämme on kokea matka joka muuttaa elämämme.