Näpyttelin tuossa jo ennen Joulua kelan nettisivuilla kaikki tukiaishakemukset sisään äitiyspakkauksesta päivärahan kautta lapsilisään ja olin positiivisesti yllättynyt nettilomakkeen selkeästä ulkoasusta. Nettiversio vaikutti olevan selkeästi käyttäjäystävällisempi kuin samaisen asian paperiversio jonka neuvolasta myös kouraani sain. Bonuksena se, että päätöksiä alkoi tippua postilaatikkoon heti pyhien jälkeen. Go kela, homma tuntuu pelaavan! Lapsilisän päätös vielä uupuu mutta silläpä ei niin kiire taida ollakaan. Isyysraha-asioista mitään hakulappua tai tiedotetta ei olla saatu joten siitä ei ole vielä mitään käsitystä millä summalla tulevaa isiä arvotetaan.

Enemmän mua askarruttaa työpaikkani palkanmaksu ekoilta kolmelta kuukaudelta. Meillä nimittäin noudatetaan kaupan alan työehtosopimusta ja siihenhän neuvoteltiin juuri syksyllä uusi pykälä joka takaa nykyään rahaa myös äitiyslomalaisille. Ai miten niin hyvä ajoitus? No, siis työehtosopimuksen mukaan emme saa täyttä palkkaa kolmelta kuukaudelta vaan työnantaja on velvoitettu maksamaan tuolta ajalta kelan päivärahan ja oman palkkani välisen erotuksen. Tässä on sellaisia vinkeitä sudenkuoppia tarjolla; tuon kolmen kuukauden sisällä äitiysrahani määrä tippuu pienemmäksi jossain vaiheessa, eli erotuksen määrä muuttuu siinä. Lisäksi kaupan yleiskorotus astuu voimaan 1.5 lähtien jolloin myös palkkani nousee hieman. Mutta nyt kun olen kelalle ohjeiden mukaan ilmoittanut, etten saa palkkaa, mistäpäs työnantajani saa tietää paljonko erotusta kuuluu maksaa? Tuskinpa kela ilmoittaa henkilökohtaisia asioitani työnantajalleni, eli onko ilmoitus täysin minun antamani tiedon varassa? Ja kelahan maksaa rahat niin että päiväraha on laskettu myös lauantaille mutta palkkaahan saan kuukausipalkkana. Mites niitä sitten verrataan keskenään että kokonaissumma kuukaudelle on ok? Urgh. Tässä saa varmasti olla kalkulaattori kourassa liimattuna ekat kolme kuukautta.

Noh, täytynee varmaan ensin odotella että palkkiksesta otetaan yhteyttä sillä jätin sinne virallisen poissaoloilmoituksen maanantaina. Kaipa sieltä kysellään jos/kun tietoja tarvitaan. Siellä ollaan tunnetusti vain aavistuksen flegmaattisia joten saa nähdä koska ilmassa on reagoinnin poikasta. Huomisesta lähtien olen enää 9 viikkoa töissä mikäli vointi jatkuu yhtä erinomaisena kuten tähänkin asti.