Paljon on tapahtunut viimeisen viikon aikana. Viime viikolla, RV 17+1 kävin toisen kerran neuvolassa ja sielläpä piippasi sekä proteiinit pissassa että verenpainelukemat. Tähän kun lisäsin vielä vettä myllyyn kertomalla kovista päänsäryistä, joita tulee muutaman kerran viikossa, saatiin aikaiseksi epäily alkavasta raskausmyrkytyksestä. Tuon käynnin jälkeen olen sitten mitannut aamuin illoin verenpainetta ja pissinyt tikkuun nähdäkseni proteiinit. Kumpaakin olen saanut koholle ja eilen kävin sitten tuosta epäilystä johtuen neuvolalääkärillä. Siellä verenpaine oli normaalilukemissa eikä proteiiniakaan pissassa enää näkynyt. Taisi isän rannemittari näyttää ihan omia lukemia kun sitä vertasin neuvolassa vierekkäin. Alapaineella oli yli 10 pykälää eroa neuvolan mittariin. Onneksi niin ja sainkin sitten sieltä käsivarsimittarin lainaksi jolla nyt jatkossa mittaillaan. Se mulle on vielä mysteeri että sain niitä proteiineja näkyviin eikä niitä neuvolan testissä eilen enää näkynyt mutta ehkäpä tulosta pitää katsoa heti eikä muutaman minuutin kuluttua kuten olen kotona tehnyt. Päänsäryt saattavat lääkärin mukaan johtua myös siitä että mulla on kuulemma hartiat ihan totaalisen jumissa. Suositteli intialaista päähierontaa jonne varaankin tuota pikaa aikaa.

Liikkeet alkoivat myös tuntua viime viikolla säännöllisesti. Tuona samana tiistai-iltana, 13.11, RV 17+1 tunsin illalla ihan selvää myllerrystä vatsassa. Kuin elävä pullataikina olisi siellä vellonut edestakaisin. Sama jatkui sitten seuraavana päivänä koko päivän ja loppuviikosta alkoi tuntui ihan selviä pikku potkuja. Sellaisia teräviä töytäisyjä eri puolille. Ihan mahtavaa! Nyt niitä tuntuu pitkin päivää ja luin juuri että nyt rytmi alkaisi olemaan jo sama kuin juuri syntyneellä vauvalla. Tällä hetkellä se näyttäisi siltä että aamulla herätään siinä 8 maissa ja sitten yhdeksän jälkeen taas nukutaan. Päivärytmiä täytyy vielä seurailla mutta illalla, sitten kun ollaan menossa nukkumaan, alkaa ainakin taas vimmattu sätkiminen. Ensi maanantaina on vielä rakenneultra niin tässä on kovasti kivoja juttuja mitä seurailla ja odotella.

Yksi odotuksen aihe on myös eilen varattu pikalähtö Kanarialle, Playa del Inglesiin. Haaveena oli lähteä Marokkoon tai Niilin risteilylle viettämään viimeistä kahdenkeskistä lomaa vähään aikaan sekä hakemaan vähän aurinkoa ja piristystä tähän pimeimpään vuodenaikaan. Kysyin lääkäriltä noista kahdesta maasta ja hän oli sitä mieltä ettei kannata lähteä riskeeraamaan koska kummassakin maassa hygieniataso on todella heikkoa ja mahdollisuus saada vaikka salmonella 70%. Nyt se sitten alkaa, se omien toiveiden sivuun laittaminen lapsen tähden Mieli tekisi uhmata suosituksia mutta ei sitä varmasti antaisi itselleen ikinä anteeksi jos sitä sitten saisikin jonkun taudin ja vauvalle kävisi sen takia jotain pahaa. Mennään Egyptin risteilylle joskus toiste, sitten kun vauva ei ole enää riippuvainen mun syömistä ruuista. Sitten, kun hän on jo muutaman vuoden ikäinen vaikkapa, ja voi jäädä isovanhempien huomaan siksi aikaa.