Mies on tyypillinen Suomalainen työntekijä. Sairastaa vasta lomillaan. Niin tänäkin vuonna, flunssa ilmoitteli tulostaan heti kun kesäloma alkoi reilu viikko sitten. Minä aloin yskiä perässä viime sunnuntaina ja Ukko valuttaa nokkaansa pari päivää myöhemmin. Ensimmäinen viikko mökillä onkin mennyt lepäillessä ja sairastaessa. Mulle tauti iski pahimmin ja Ukko näyttää onneksi perineen isänsä huippuimmuniteetin sillä nenän pienen vuotamisen lisäksi ei hän onneksi kuumehtinut tai saanut yskää. Mutta eipä pienen kaverin ihan vielä olisi tarvinnut sairastaa, huomenna täyttyy vasta kolmen kuukauden rajapyykki. Sairastaminen tietenkin väsyttää ja itku ollut sen myötä vähän herkemmässä.

Itkusta puheenollen tässä taanoin tapahtui outoutta ihmisten käytöksessä.

Olimme ruokaostoksilla kaupassa ja kesken kaiken Ukolle iski nälkä. Kun se iskee, syötön kanssa ei ole syytä aikailla sillä huuto on heti kovaa ja se vain koventuu. Siispä lähdin Ukon kanssa kohti lastenhoitohuonetta ja sovimme miehen kanssa treffit myöhemmin maitohyllylle.

Mutta mitä näenkään lastenhoitohuoneen ovella. Kolme naista jonossa, lapsia nolla. Lastenhoitohuoneita on ainoastaan yksi tässä kauppakeskuksessa ja se on lähempänä kaikkea toisin kuin isot wc-tilat jotka sijaitsevat kauppakeskuksen toisessa päässä ravintolan luona. Siispä naiset jonottavat siinä kuin tatit ja mulla vauva sylissä jonka huuto vain yltyy yltymistään. Kukaan ei anna paikkaansa jonossa eikä tästä voi syyttää tietämättömyyttä toisista vessoista sillä lastenhoitohuoneen oveen on liimattu iso tiedote, jossa asiasta kerrotaan. Taakseni ilmestyy vielä yksi nainen lisääkin, hänkin ilman lasta. Naiset katselevat muualle, ihan kuin pää punaisena kiljuvaa vauvaa voisi olla huomaamatta. Ai kas, sinulla olisikin ilmeisesti ollut asiaa juuri tähän huoneeseen, enpä huomannutkaan teitä siinä vieressäni. No, jonotamme kiltisti kun naiset yksi kerrallaan käyvät asioillaan.  Yritän lohduttaa huudosta pakahtuvaa Ukkoa parhaani mukaan vaikka tiedän ettei nälkäitkuun auta mikään muu kuin suuhun vauhdilla tungettu nisä. Vihdoin on meidän vuoromme.

Avaan ovea työntyäksemme sisään kun olkapäähäni koputetaan.

Takanani ollut nainen sanoo:

Mä kävisin ihan nopeasti..?