Ahtilla on nyt todettu refluksi maitoallergian lisäksi. Ruokatorven PH-mittaus puhui selvää kieltä vaikka unohdimme ottaa mittausohjeiden vastaisesti pinnasängyn pääpuolen jalkojen alta puhelinluettelot pois. Kova korvenus näkyi mittauksissa silti ja kahden kuukauden risaisten öiden jälkeen saimme viimein yörauhaa, kun Prepulsid -lääkitys aloitettiin Ahtille heti seuraavana päivänä.

Nyt kun jatkuva oksentelu on saatu paremmalle tolalle, voimme luotettavammin todeta allergiaa aiheuttavia ruoka-aineita. Ja niitä tuntuu nyt kahden viikon kokeilun jälkeen riittävän. Saimme lääkäriltä ohjeen kokeilla rotaatioruokavaliota, jossa yhtä ruoka-ainetta syödään yhdellä-kahdella ruualla per päivä ja seuraavana päivänä ruoka-aine vaihdetaan toiseen. Näin elimistö ei ehtisi muodostaa ruualle vasta-aineita. Ensimmäinen neljän ruuan rotaatio oli päärynä-kana-porkkana-kaura. Näistä ainoastaan porkkana mahdollisesti sopii. Mahdollisesti siksi ettei Ahti oikein suostunut syömään sitä. Päärynä aiheutti voimakkaat oireet heti saman tien ja muut seuraavalla kierroksella. Sama näyttää toistuvan seuraavan rotaationelikon kohdalla.

Ahti on nyt 8 kk ja ruuat, joita hän voi syödä ovat riisi, banaani ja lohi, eikä lohestakaan ihan täyttä varmuutta vielä ole. Suppea ruokavalio ja jatkuva oksentelu ovat saaneet neuvolan kasvukäyrät sellaiseen alamäkeen että sielläkin vihdoin kiinnostuttiin asiasta. Pikku marakattimme painaa vain hieman reilu 7 kg ja pituuskäyräkin tippuu kuin lehmän häntä. Koen lähetteen sairaalan tutkimuksiin kuitenkin ihan tervetulleena sillä allergialääkärimme totesi viime yhteydenotollani kokevansa vaikeuksia ohjata meitä hankalan tilanteemme vuoksi. Ehkäpä toinen mielipide tai toisenlaiset neuvot sopivat tähän tilanteeseen paremmin.

Mikään allergiamaitokaan ei tunnu sopivan. Viimeinen vaihtoehto, Neocate, jonka ei pitäisi joidenkin lääkärien mukaan voida allergisoida ollenkaan, sai sekin Ahtin oksentelemaan voimakkaasti jo 30 ml jälkeen. Nyt maitoa on testattu kahdesti ja testaamme ehkä vielä kolmannen kerran jotta voimme olla täysin varmoja. Onneksi riisimaito sentään sopii, on edes jotain mitä Ahti voi juoda sillä imetyksen jouduin lopettamaan kolmisen viikkoa sitten. Oma ruokavalioni kutistui melkeinpä kanaan ja riisiin ja Ahti oireili silti. Eikä ihme kun nyt tietää että kana todella ei Ahtille sovikaan.

Hankalaa on ollut. Vaikka ei tämä näköjään kuitenkaan siihen vaikuta, että haluaisin vielä kolmannen lapsen. Sitten joskus. Muistan noin 10 vuotta sitten vastanneeni lapsiuteluun niin että jos joskus ylipäätään edes haluaisin lapsia, haluaisin niitä sitten kolme. En tiedä mistä tuo luku ja tunne tulee mutta se vain tuntuu oikealta. Näen tyhjän paikan tuossa poikien rinnalla. Ja vaikka kuinka hankalaa olisi, ei tunne katoa mihinkään. Eri asia on sitten se, onko mulla mitään realistisia toiveita saada asiaa toteutukseen.