Ukkoa odottaessani halusimme reissuun tähän samaan aikaan vuodesta, lähes samoilla raskausviikoilla. Vaihtoehdot olivat silloin Marokko ja Egypti. Kysyin kuuliaisesti lääkärin mielipidettä näistä kohteista. Hän torpedoi suunnitelmamme täysin varoittamalla vakavasti kyseisten maiden puuttellisesta hygieniasta ja sen tuomista riskeistä raskauden kannalta. Uskoimme ja lähdimme turvalliselle Kanarialle. Saihan sieltäkin valoa pimeyteen ja hiekkaa varpaisiin. Laajensimme elinpiiriämme vuokraamalla auton ja kiertelemällä sillä pitkin saarta.

Tällä kertaa mietimme kohdetta taas hartaasti ja päädyimme ottamaan hallitun riskin. Kohde olisi Egypti mutta ottaisimme all inclusive -paketin neljän tähden hotellista jotta joka ruokailukerta ei tarvitsisi arpoa mihin puljuun uskaltaa mennä syömään. Ottaisimme loman levon ja hiekkaleikkien kannalta.

Yleinen hygieniataso oli totta vieköön jotain ihan muuta kuin mitä olen tähän mennessä nähnyt. Pesimme käsiä jatkuvasti ja väliajat lotrasimme käsidesiä. Vältimme raakoja kasviksia ja pääasiassa maitotuotteitakin vaikkei jälkiruokakakkujen kohdalla seulani kokonaan pitänytkään. Homma toimikin sillä vain yksi kolmesta sai ripulin ja senkin mies nappasi reissultaan Luxoriin. Minä ja Ukko jätimme reissun väliin paljon bussimatkustamisen takia. Bakteerikannan muutoksen kyllä selkeästi huomasi vatsassaan, mennen tullen.

All-inclusive oli kerrassaan vapauttava järjestelmä tällaisessa paikassa, jossa ei ollut tarkoituksenakaan juuri liikkua muualle. Oli helppoa kävellä valmiiseen ruokapöytään tarvitsematta edes miettiä minne sitä lähtisi syömään. Laajasta valikoimasta löytyi aina jotain murkinaa. Beach barista saattoi hakea juotavaa heti kun janotti. Hotellin ruokahygienia tuntui riittävän mutta yhtään alempaa tasoa en suosittelisi.

Parhaasta päästä reissun antia oli värikäs kalamaailma, jota kävimme ihailemassa lasipohjakatamaraanilla ja meriakvaariossa. Ahdistavinta katukauppiaiden jatkuva aggressiivinen tyrkyttäminen. Vältyimme onnettomuuksilta, mikä ei Egyptin kaaosmaisessa liikenteessä ole ollenkaan liikaa vaadittu. Luulen, että vain hullu vuokraisi tuolla auton.

Saimme kuitenkin mitä halusimme. Mukavaa lomaa perheen kesken. Aurinkoa, hiekkakakkuja ja merivettä. Tällä D-vitamiinibuustilla keskitytään loppuraskauteen.