Palasimme eilen Turun reissulta. Viime Turun reissulla mr. ossobucco oli vain kahden kuukauden ikäinen ja jouduimme silloin käyttämään isoja kärrejä pikku selkärangattoman kärräämiseen. Tänä päivänä Ukko (6 kk 4 pv) ei vielä istu mutta tällä kertaa meillä oli silti pari viikkoa sitten hankitut matkarattaat mukana. Niitä käytettiin loivassa turvakaukalon omaisessa istuma-asennossa ja shoppaus keskustan putiikeissa onnistui yli odotusten. Ukosta kuoriutui mitä mahtavin shoppaaja!

Pää oli sen verran koholla makuuasennosta että maailmaa näki ja niinpä ukkeli jaksoi ravata maman kanssa kauppoja ihan kybällä. Välillä käytiin ottamassa univauhtia Aurajoen rannassa. Rannan kevyt katukivien täryytys ja virikkeiden sulkeminen silmiltä rätillä olivat mitä parhain unilääke. Herääminen keskellä galna daagareita aiheutti pienimuotoisen pirahduksen mutta siitä selvittiin joka kerta pipon pois otolla, ulkopuvun avaamisella ja istuimen makuuasennosta loivakulmaan nostamisella. Niin kauan, kuin rattaat liikkuivat kohtuunopeudella, pysyi mielenkiinto yllä eikä protestia tullut ennen kuin nälkä ilmotti itsestään. Sovittamaanhan mama ei kyennyt kärryjen pysähdyskiellon takia mutta paitaa, kenkää (nopealla testillä) yms. tarttui mukaan ilman sitäkin. Yhdet housutkin ehdin sovittaa Ukon nukkuessa. Tosin mukaan tarttuneiden vaatteiden kokomerkintä ei mieltä ylentänyt mutta jospa tää tästä joskus. 6 kk täysimetys ei sitten kuitenkaan niitä maman vauvanlihoja vienyt..

Hotellielämä maistui Ukolle sängyn päällä suoritetun eläimellisen möyrimisen ja kylpyammeessa sutimisen tahdissa. Ensimmäistä kertaa ukkeli tuntui nauttivan vedessä olemisesta.

1977028.jpg

Sängyllä kieputtiin ympäri puikotellen, puskettiin päällä pylly pystyssä auraten, varpaita käsillä tanssitellen ja nurinpäin kattokruunua kuijotellen. Hotellihenkilökunta oli ystävällisesti antanut meille huoneen käytävän mikron vierestä ja siinä putros-putrosta aina välillä lämmittelimme Ukolle maisteltavaksi. Meille oli tuotu myös vauvojen matkasänky valmiiksi ja Ukko nukkui siinä paremmin kuin osasimme odottaa. Herätyksiä oli vaihdellen 2-3 tunnin välein mutta näinhän mennään kotonakin.

Suihkymyssyssä oli tällä kertaa käyttöohje mukana: 'myssyä käyttämällä säästät aamulla aikaa päivään valmistautumisessa kun myssy suojaa kampauksen aamusuihkun aikana'. Ja ihan toden totta, Ukon kampaus pysyi aamupesun aikana ihan siinä samassa kuosissa kuin edellisenä päivänä tuon myssyn ansiosta!

1977043.jpg