Nyt ollaan reilun viikon verran maisteltu kiinteitä ja mielestäni oikein hyvin tuloksin. Miedot maut, kaurapuuro ja maissisose, uppoavat ihan kiitettävästi ja aamupuuroa on ihan jo odoteltu parina viime aamuna kiinteän tuijotuksen kera kun saavun näköpiiriin posliinikupin sisältöä vatkaten. Maissisoseen seassa on mennyt vähän porkkanaakin mutta kaikki hedelmäsoseet ja banaani ovat yök. Niitä ei pysty ottamaan yhtään suuhun tai alkaa kaamea irvistely, yökkiminen ja kakominen. Tänään kokeiltiin iltaruuaksi vähän voimakkaamman makuista pasta-kesäkurpitsa-tomaattisörsseliä joka olikin yllättäen hittimaku. Munkin mielestä se oli hyvää. Opin tässä myös että kaupan soseissa ei ole käytetty säilöntäaineita eikä elintarvikevärejä. Mä olin kuvitellut että kotisoseiden 'ylivertaisuus' perustuu just tohon säilöntäaineettomuuteen. Nythän mulla ei ole mitään erityistä syytä vääntää kotisössöä jos ei siltä tunnu. Rakeista porkkanasosetta ja yäkomenaa on pakkanen kyllä täysi.

Joko tosta sörsseleiden aloituksesta tai sitten ihan taas vaan jostain 'vaiheesta' johtuen on ukkelille tullut yhtäkkiä lisää wirtaa. Todellakin. Selällään pyöritään, sätkitään ja potkitaan ihan mahdottomasti samalla kun kirahvikirja tai mikä tahansa käteen osunut juttu saa niskat taittavaa riepotusta. Hyppykiikusta kuulostaa menevän jengat kun herra loikkii niin isoja hyppyjä. Pyllynpesu lavuaarissa alkaa olla hengenvaarallista pestävälle itselleen sillä altaan reunasta pitää ponnistaa jaloilla kuin kenguru. Ja sitten juosta perään. Mä saan ihan tosissani pitää kiinni ettei herra muljahda lattialle. Ja varoa ettei hanuri tökkää kipeästi hanaan. Kohta mulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin suorittaa pyllynpesu ns. vankilapesuna. Ukko seisomaan altaaseen kädet seinää vasten jalat haralleen ja sitten ammutaan käsisuihkulla hanurille.

Komentaakin tuo on alkanut ihan tosissaan. Suusta pääsee miehisiä karjahduksia tämän tästä ja niitä säestää uhitteleva ilme ja valmiusasennossa olevat nyrkit. Tänään tuo komensi puhelinliikkeessä jonossa seuraavana ollutta mieshenkilöä. Tuntui tehoavan sillä miehellä oli selvästi alistunut katse.

Kauppajonossa mulla on nykyään mielenkiintoista seurattavaa sillä Ukko haluaa aina seurustella edellä kulkevan ihmisen kanssa. Ukkeli päästää kimeitä kiljahduksia, möreitä komennuksia ja muuta sekalaista älämölöä samalla tapittaen edessä seisovan niskaa odottaen että tämä kääntyy katsomaan mikä mölymasiina takana metelöi. Kun tämä tapahtuu, on Ukolla jo valmiiksi katsekontakti ja perään tulee leveä nahkahymy. Enpä ole vielä yhdenkään uhrin nähnyt kääntyvän takaisin ilman leveää hymyä ja pientä huomionosoitusta pikku ipanalle.

Huomenna neuvolaan tarkistamaan 6 kk statistiikka.