Kissan kutaleet

1309575.jpg

Tässä ovat meidän tämän hetkiset lapset.

Karvaton possun ja lehmän risteytyksen näköinen on Rämpsä alias Mauri Räpylä Samettiselkä alias Hibiskus Väinämöinen. Rämpsä on poika ja neljä vee. Mahdoton sylisika, kova seurustelemaan ja olemaan seurana. Rämpsä herättää miehen aamuisin kun kelloradio ensin antaa merkin että nyt voi tulla.

Tuo kiharakarvainen musta on Pärkki alias Sucre Rikkaimuri alias Kihnuhinttu. Pärkki on tyttö ja 4,5 vee. Pärkki tuli meille vuosi sitten ja hän harrastaa parkouria. Etsimme Rämpsälle seuraa koska arvelimme että kissakaveri olisi hänenkin mielestään erittäin mukava juttu. Kuten kuvasta saattaa aistia. Pärkki herättää minut aamuisin 10 minuuttia myöhemmin siitä kun mies on noussut. Pärkki on vieläkin kovempi seurustelemaan ja alkanut jopa tulla syliinkin vaikkei entisen omistajansa mukaan ole mikään sylikissa. Pärkki on niin sanotusti siis adoptoitu ja meillä uudelleen nimetty.

Meillä on ollut vähän vaikeuksia selventää perheen sisäisiä suhteita tällä hetkellä. Pärkki tuli siis alunperin Rämpsän tyttöystäväksi taloon ja meille siis miniäksi. Kissojen välinen suhde on kuitenkin aika platoninen sillä kumpikin on leikattu. Mutta sitten käyttäydytään kuten seukkaavat parit yleensäkin. Nuoleskellaan korvia ja kiusoitellaan toista. Nukutaan kimpassa. Lisäksi olemme kertoneet kummallekin että heistä on tulossa isoveli ja isosisko. Tämähän taas tarkoittaisi sitä että meillä suositaan jonkinlaista rutsausta sillä eiväthän veli ja sisko voisi olla rakastavaisia. Pitäsiköhän meidän nyt päättää että Rämpsä on veli ja Pärkki olisi sitten veljen vaimo, eli käly? Olisi sitten tämä asia kunnossa eikä viittauksia rutsuun havaittavissa.

Toinen probleemi on se, että kuten kattien nimistä saattaa havaita, ns. normaalien nimien antaminen on ollut meille jokseenkin haasteellista. Saamme siis todellakin ponnistella että lapsosen nimeksi tulee jotakin, noh, lapselle ja ihmiselle sopivaa. Nimen pitäisi olla ehdottomasti Suomalainen, maskuliininen, suht lyhyt, ei kummallekaan pönttöjä ihmisiä mieleen tuova, hieman erikoinen, helppo lausuttava kuitenkin.

Näihin kriteereihin soveltuvan nimen löysin jokunen kuukausi sitten. Eikä haittaa ollenkaan että nimi on myös vanha Kalevalainen nimi. Meille Suomi on niin kovin tärkeä juttu. Ehdotin sitä silloin miehelle ja hän on sitä tässä makustellut. Eilen asia tuli puheeksi ja mies sanoi tuumineensa että eiköhän se ole sitten se. Jätetään nyt vielä kuitenkin varaukseksi sellainen että lapsi myös näyttää nimeltään. Ettei ihan toisen pään menoksi tässä vehkeillä.