Pervoviruksen pauloissa

Kävimme lauantaina eräissä tupaantuliaisissa ja eilen sain yhdeltä siellä olleelta vieraalta puhelun jossa hän kertoi saaneensa juuri parvorokkodiagnoosin. Halusi kertoa mulle koska sillä saattaisi olla jotakin riskitekijää raskaina oleviin. Sattumalta tänä aamuna oli neuvolakäynti joten ostin asian esille. Siellä päädyttiin lähettämään mut labraan vasta-ainetestiin jotta voidaan varmistua suuntaan tai toiseen. Mitään oireita mulla ei ole eikä tuo rokko helposti kuulemma tartukaan mutta parempi kait katsoa kuin katua. Tämän viikon lopussa tai ensi viikon alussa sitten kuullaan jyllääkö mussa pervovirus;)

Veetus majaili sammakkoasennossa pää alaspäin kuten lempiasento tuntuu nyt aika lailla olevankin. Pylly on hieman kanissa oikealle ja oikean jalan varpailla pidetään vissiin kiinni äidin kylkiluista. 4D-ultrassa nimittäin paljastui silloin että Veetuksella on tosi pitkät ja liikkuvat varpaat; niitä heiluteltiin viuhkana yksitellen kuin esittäen miten hienosti kaikki pikku perunat tottelevat herra komentajaa. Nyt on monesti tuntunut että jotain on kylkikaaren alla välissä kun kumarrun alaspäin. No ne ovat ilmeisesti ne varpaat sitten. Kai siellä on joku sopiva lokero missä niitä on hyvä kipristellä.

Veetuksen sykkeeksi saatiin 148 ja kohdunpohjan korkeudeksi 26,5 eli nyt jopa hieman keskikäyrän alapuolella. Painoa mulle on tullut 11 kg tässä vaiheessa. Viime aikoina olen myös huomannut turvotusta sormissa ja jalkaterissä joka lisääntyy iltapäivää kohti. Unohdin kysyä tästä mutta tämä kait ihan normaalia jo näillä viikoilla? Neuvolantäti (täti tosiaan, hän on nuorempi kuin minä;);) kyseli myös tuntemuksia mikäli joudun sektioon istukan sijainnin takia ja on muutenkin koko ajan ollut tosi mukava ja sympaattinen.

Nyt olis sitten 10 viikkoa laskettuun aikaan ja 7 viikkoa täysiaikaisuuteen. Vähiin käy ennen kuin loppuu. Toivotaan että hautominen jatkuu edelleen yhtä mukavana ja oireettomana kuin tähänkin asti. Toivottavasti en aiheuta kateutta kertomalla makoisista yöunistani jotka saan edelleen nukuttua putkeen ilman vessassakäyntejä;)